“Donika Gervalla E Beri Ate Qe Beogradi Nuk Arriti Per Dy Dekada” – Ja Veprimi I Saj Qe Po Habit Vendin

 

“Donika Gervalla e beri ate qe Beogradi nuk arriti per dy dekada” – Ja veprimi i saj qe po habit vendin.DOKUMENT| Diplomatët e shkarkuar letër Kuvendit: Gërvalla e bëri atë që Beogradi nuk arriti për dy dekada.Një grup i diplomatëve të shkarkuar nga ministrja Donika Gërvalla-Schwarz i janë drejtuar Komisionit për Punëve të Jashtme të Kuvendit të Kosovës, ku janë ankuar për shkëputjen e marrë,dhënieve të tyre të punës në shërbimin e jashtëm.Demokracia.com ka siguruar letrën e gjatë në të cilën diplomatët e shkarkuar kanë paraqitur faktet dhe ankesën tyre për shkarkimet që i kanë cilësuar si bru,uta,aIe.

“Bazuar në të drejtën kushtetuese të shprehjes, përmes kësaj shkrese po ju drejtohemi si diplomatë me përvojë dhjetëvjeçare në suaza të Korit Diplomatik të Republikës së Kosovës, ku për vëmendjen tuaj, disa prej diplomatëve të shkarkuar bru,uta,aIisht rishtazi përmes vendimeve kolektive të znj. Gërvalla-Schwarz (që në esencë kanë në shënjestër në mënyrë ekkkspIi,icite Konkursin e datës 21 korrik 2011 në MPJ, përmes të cilit duke respektuar të gjitha procedurat ligjore dhe administrative të absolvuara aplikuese e të kërkuara në atë kohë nga zyrtarët respektiv administrativ janë angazhuar diplomatët) kanë qenë direkt apo indirekt të involvuar (para dhe gjatë shërbimit diplomatik në MPJD/RKS) në proceset e pavarë,simit dhe pastaj shtet-formimit përmbajtjesor dhe funksional të Republikës së Kosovës.”, thuhet në letrën e diplomatëve të shkarkuar që ia kanë dërguar Komisionit Parlamentar, raporton Demokracia.com.Sipas diplomatëve të shkarkuar, ministrja Gërvalla përmes premtimit të saj elektoral për gjoja vendosjen e li,igjshmërisë, ka marrë vendim që të shkarkojë diplomatët të cilët për dhjetë vite kanë qenë të angazhuar në procese të shumta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *