Dik Marty tregon se pse ishte i detyruar t’i permend emrat e Hashim Thaçit dhe Xhavit Halitit. Më së tepërmi janë përmendur këta emra

 

Dik Marty tregon se pse ishte i detyruar t’i permend emrat e Hashim Thaçit dhe Xhavit Halitit. Më së tepërmi janë përmendur këta emra.Dik Marty: Isha i detyruar t’i përmend Hashim Thaçin dhe Xhavit Halitin, në kuluare të ndryshme më së tepërmi janë përmendur këta emra.2011:Raportuesi i Këshillit të Evropës, zvicerani Dik Marty ka shpjeguar arsyet se pse ka ngritur a,kuza kundër krye,ministrit në dorëheqje, Hashim Thaçit. Ndër të tjera, ai ka rrëfyer se pse në atë kohë, të a,kuzuarit kryesorë në raportin e tij, Hashim Thaçi dhe Xhavit Haliti nuk kanë biseduar me të.Kur isha në Kosovë, unë kërkova të bisedoj me krye,ministrin dhe të gjitha autoritetet kosovare, ndërsa nga Këshilli i Evropës kishim udhëzime se vetë Qeveria kosovare duhet të caktojë personat se kush duhej biseduar me ne. Më në fund, për bisedime u caktuan zëvendëskrye,ministri, ministri i Drejtësisë dhe ai i Brendshëm”, ka thënë Marty një intervistë dhënë të përditshmes zvicerane Tagesanzeiger, transmetoi gazeta Lajm e Shkupit.I pyetur se pse ka përmendur me emra të dyshuarit kryesorë në raportin e tij, Thaçin dhe Halitin, ai është përgjigjur se një gjë e tillë ka qenë e pashmangshme, pasi në kuluare të ndryshme më së tepërmi janë përmendur këta emra.

Dik Marty tregon se pse ishte i detyruar t’i permend emrat e Hashim Thaçit dhe Xhavit Halitit. Më së tepërmi janë përmendur këta emra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *