Dalin në dritë planet e errëta të Putinit/ Do të përballet me gjithë liderët botërorë; Si do shkoje puna tani

Ambasadorja ruse në Indonezi ka bërë të ditur se Presidenti rus Vladimir Putin synon të marrë pjesë në samitin e G20-ës që do të mbahet në Indonezi më vonë këtë vit.

Ambasadorja Lyudmila Vorobieva, duke hedhur poshtë sugjerimet e disa anëtarëve të G20 se Rusia mund të ndalohet ose përjashtohet nga grupi, zbuloi lëvizjen që po planifikon Putin.

Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj perëndimorë po vlerësojnë nëse Rusia duhet të mbetet brenda grupit të njëzet ekonomive kryesore pas pushtimit të Ukrainës, thanë burimet e përfshira në diskutime për Reuters.

Por çdo përpjekje për të përjashtuar Rusinë ka të ngjarë të vihet në veton nga të tjerët në grup, duke rritur mundësinë e disa vendeve në vend që të anashkalojnë takimet e G20, thanë burimet.

Ambasadorja e Rusisë në Indonezi, i cili aktualisht mban karrigen e radhës të G20, tha se Putin synonte të udhëtonte në ishullin turistik indonezian të Bali për samitin e G20 në nëntor.

“Do të varet nga shumë nga shumë gjëra, duke përfshirë situatën e COVID, që po përmirësohet. Deri më tani, qëllimi i tij është të marrë pjesë, ai e dëshiron këtë,” tha ambasadorja Lyudmila Vorobieva në një konferencë shtypi.

E pyetur për sugjerimet që Rusia mund të përjashtohet nga G20, ajo tha se ishte një forum për të diskutuar çështjet ekonomike dhe jo një krizë si Ukraina.

“Sigurisht që dëbimi i Rusisë nga ky lloj forumi nuk do të ndihmojë në zgjidhjen e këtyre problemeve ekonomike. Përkundrazi, pa Rusinë do të ishte e vështirë për ta bërë këtë.”-tha ajo.

Ministria e Jashtme e Indonezisë nuk pranoi të komentojë thirrjet për përjashtimin e Rusisë nga G20.

 

Dalin në dritë planet e errëta të Putinit/ Do të përballet me gjithë liderët botërorë; Si do shkoje puna tani (lajme-javore.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *