C’po ndodh? Harrohet Ukraina dhe Rusia – Tensione mes Greqisë e Turqisë,avionet luftarak fluturojnë mbi detin egje

Inaugurating National Production Facilities, President Erdogan Says  Turkey's Fighter Jet First Flying 2025

 

 

Lufta në Ukrainë ka marrë të gjithë vëmendjen e botës, por nga ana tjetër ka rritur dhe shqe tësimin për përshkallëzimi ne konfl iktit në të gjithë kontinentin evropian. Tens ionet mes Kosovës dhe Serbisë janë gjithmonë aty, por nga ana tjetër dhe ato mes Greqisë dhe Turqisë. Së fundmi duket se ‘gj akrat janë nx ehur’.

Mediat greke raportojnë për shkelje të reja të ndodhur mëngjesin e kësaj të mërkure nga Turqia. Raportohet se disa avionë luf tarakë turk, kanë shkelur hapësirën ajrore të Greqisë duke fluturuar mbi disa ishuj që posedon në detin Egje. Konkretisht, dy avionë F-16 turk kanë fluturuar në orën 08:35 mbi Farmakonisi, në orën 08:36 mbi Lipsi dhe në orën 08:37 mbi Arki.

Të gjitha fluturimet u kryen në një lartësi jo shumë të madhe. I njëjti çift avionësh turk F-16, në orën 08:52, fluturoi mbi ishullin Panagia dhe mbi Oinousses në lartësinë 27,000 këmbë. Autoritetet greke kanë shprehur vazhdimisht shq etë simin e tyre për prov okimet dhe shkeljet e përsëritura që vijnë nga pala turke.

C’po ndodh? Harrohet Ukraina dhe Rusia – Tensione mes Greqisë e Turqisë,avionet luftarak fluturojnë mbi detin egje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *