Çmenden Me D Iat Sërbe – Perëndimi Po I Tr Aj Non Shqiptarët Që Në Të Ardhmen Të Bas Hkojnë T Erito Ret E Tyre !

Ushtrimet e përbashkëta të KFOR-it, EULEX-it, të Forcave të Sigurisë të Kosovës dhe të Policisë së Kosovës, me emrin “Shpata e argjendtë” portali serb Informer e sheh si përgatitje të shqiptarëve të Kosovës për përgatitje lutfarake për ta marrë me armë veriun, transmeton Koha.net.

Sipas këtij portali , qëllimi i ushtrimeve të tyre është rr ëmbimi me d hunë i kësaj pjese të Serbisë. Ushtrimet i udhëheq gjenerali i KFOR-it Janosh Çombok, ndërsa qëllimi amerikan me këto ushtrime, siç kanë thënë bashkëbisedues të këtij portali, është që serbët e paepur, “rusët e vegjël”, të largohen nga Kosova e të bëhen të parëndësishëm për Ballkanin sepse janë “faktor rëndues”. KIikoni mbi Iink dhe shikoni fot0t që i tem ruan sërbët.

Duke e komentuar këtë, dekani i Fakultetit të Shkencave të Mbrojtjes në Banjallukë Predrag Qeraniq ka thënë se hyrja në veri të Kosovës që plan që ekziston kaherë.

“Megjithatë plani po shtyhet varësisht vlerësimit nëse do të kishte sukses. Derisa Serbia të mos e njohë pavarësinë e Kosovës, NATO nuk është i qetë… Baza amerikane ‘Bondsteell’ është e rëndësishme në kontrollimin e rajonit dhe në gjithë mbikëqyrjen gjatë përgatitjeve për depërtim në Rusi.

Çmenden me d iat sërbe – Perëndimi po i tr aj non shqiptarët që në të ardhmen të bas hkojnë t erito ret e tyre ! – Online (active24news.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *