”BuIIgarët duan të pus.htojnë pjesë të Serbisë” Mediat serbe japin aIarmin

 

Zëvendës Kryeministri i Bullgarisë, Krasimir Karakachanov, shkakt0i zemërim në rajon me një urim skandaloz me 8 Mars dhe njoftoi tendencat irredentiste të partisë së cilës ai i përket, VMRO-BND.

Në sfondin e kartolinës së urimit që ai publikoi në emër të partisë së tij VMRO-BND, përveç figurës së stilizuar të një gruaje me një fëmijë dhe fjalëve “traditë, familje, vlera”, harta e Bullgarisë së Madhe është qartë e dukshme.

Sipas asaj harte, Bullgaria përfshin të gjithë Republikën e Maqedonisë Veriore, pjesë të Greqisë, por edhe qytete serbe, si Nishi dhe Vranja.

”BuIIgarët duan të pus.htojnë pjesë të Serbisë” Mediat serbe japin aIarmin – Drejtpërdrejt (liveportal24hr.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *