BOTA Deshmi Qe Po shok’ojne boten, zbulohen deshmi tronditese se prej kur eshte zbuluar skenari i perhapjes se koron”avirusit!

Deshmi Qe Po shok’ojne boten, zbulohen deshmi tronditese se prej kur eshte zbuluar skenari i perhapjes se koron”avirusit!

Coronavirus” po kthehet në një shqetësim për të gjithë botën, pasi harta me të prekurit nga kjo epi”demi po zgjerohet gjithnjë e më shumë. Numri i të vdekurve po shtohet ne gjithe boten .

Por shpërthimi i këtij virusi ka sjellë shumë zëra për teori konspiracioni që flasin se kjo epidem”i është e prodhuar në laborator.

Një nga hipotezat më të forta është se arsyeja e krijimit të këtij virusi është ajo e shitjes së prodhimeve farmaceutike ose ndoshta shitja e një vaksine, e cila është krijuar më parë se të jetë krijuar virusi.

Ndërkohë që shkencëtarët kinezë bënë të ditur që krijimi i një vaksine donte të paktën një vit që të gjendej dhe testohej, studiues nga Gjeneva në Zvicër bënë njoftimin e rëndësishëm se ata e kanë një antidot, i cili e vret këtë lloj virusi.

Për më tepër kompanitë farmaceutike dhe ato të kërkimeve shkencore kanë pësuar një rritje të jashtëzakonshme në bursë. Vetëm në Amerikë janë vlerësuar nga investuesit 5 kompani farmaceutike. Një prej tyre Vir Biotechnologies në San Francisco ka pësuar një rritje prej 97% me një kapital që arrin në rreth tre miliardë dollarë.

Gjithashtu performancë të shkëlqyer në bursa kanë pasur edhe kompanitë Novavax, Inovio pharmaceuticals dhe Moderna, me rritje marramendëse të çmimit të aksioneve të tyre në bursat ndërkombëtare.

Burimi: https://portaliarena.com/deshmi-qe-po-shokojne-boten-zbulohen-deshmi-tronditese-se-prej-kur-eshte-zbuluar-skenari-i-perhapjes-se-koronavirusit/?fbclid=IwAR0djZqXFq582_80ODtBOvDfyUczeVDrXHO0zM7c9mqI_8VbI16JiDiclzI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *