Biden I Shkruan Kelyshit Vuçiq Dhe Ia Thote Troç Kete Gje Ne Lidhje Me Kosoven Qe Po Hallakat Gjithe Beogradin

Biden i shkruan kelyshit Vuçiq dhe ia thote troç kete gje ne lidhje me Kosoven qe po hallakat gjithe Beogradin.Biden i shkruan Vuçiqit: Veproni shpejt dhe normalizojini raportet me Kosovën.Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, J oe Bi den, në një letër urimi për mandatin e ri si president të Serbisë, ia ka kujtuar Aleksandar Vuçiqit rëndësinë e marrëveshjes për,fundimtare me Kosovën.“Duke qenë se keni lënë prapa zgjedhjet, e inkurajoj Serbinë të bëjë hap para në promovimin e paqes dhe stabilitetit në krejt rajonin dhe të ndër,marrë veprime proaktive, përfshirë kompromis kur është i nevojshëm – me qëllim të normalizimit të shpejtë të marrë,dhënieve me Kosovën nëpërmjet dialogut të sponsorizuar nga Bashkimi Evropian. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë që të angazhohen nga afër me ju, Prishtinën dhe partnerët tanë në Bashkimin Evropian për ta arritur këtë qëllim të rëndësishëm”, thuhet në mesazhin që Bideni ia ka drejtuar Vuçiqit për Kosovën, në letrën e urimit për fitoren në zgjedhjet presidenciale të një muaji më herët në Serbi, shkruan Zëri i Amerikës në gjuhën serbe.Në letrën drejtuar Vuçiqit, Bideni e ka komentuar momentumin aktual në Evropë që nga nisja e konfIikt,it në Ukk,rainë. Ai ka lavdëruar Serbinë që iu bashkua shteteve që dënuan me rezolutë në Kombet e Bashkuara ndërhyrjen e Ruu,sisë në Ukk,rainë. Ka kërkuar nga Serbia të jetë në anën që për,krah Ukk,rainën.

Biden i shkruan kelyshit Vuçiq dhe ia thote troç kete gje ne lidhje me Kosoven qe po hallakat gjithe Beogradin – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *