Avokati i Kadri Veselit dridh Specialen me kete qe sapo zbuloi – Ja kurthi qe po pergatitet duke e…

 

 

-Avokati i Kadri Veselit dridh Specialen me kete qe sapo zbuloi – Ja kurthi qe po pergatitet duke e…

-Avokati i Veselit: E tmerrshme, Pro ku,roria orkestroi takim me ambasadorēt e BE-sē pēr tē ak uzu,arit.Avokati i Kadri Veselit, Ben Emmerson ka hedhur a ku,za tē ashpra ndaj Pro ku,rorisē sē Speciales nē lidhje me protokollin e propozuar nga ajo pēr kontaktet me dēshmitarēt.Emmerson ka thēnē se pretendimet e Pro ku,rorisē pēr ndērhyrje tē mundshme tē mbrojtjes tek dēshmitarēt janē qesharake dhe fyese.“Janē komente fyese, nuk pēr,puthen fare me rregullat dhe dua ta trajtoj sepse ēshtē koment serioz. Ju duhet ta shikoni mēnyrēn se si paraqitet çēshtja tek prezumimi i pafajēsisē. Çēshtja kryesore ēshtē proporcionaliteti i kēsaj qē propozohet. Pro ku,rori tha qē nuk e dinte nēse e kishte tē drejtēn tē pēr,faqēsonte vi kti,mat. Ai nuk e ka kētē tē drejtē. Siç thotē pro ku,roria se pēr çfarē ēshtē ky protokoll dhe cila ēshtē metodologjia. Pro ku,roria thotē se do tē shmang ritraumatizimin e dēshmitarēve dhe tē ruaj integritetin e tyre fizik”, tha ai.

“Pērse pērfshihen dēshmitarēt nē kētē protokoll. Nuk ka asnjē arsye tē besoj se mbrojtja t’i korruptojē ata. Ēshtē pēr tē qeshur, fyese dhe nuk duhet marrē seriozisht. E kundērta ēshtē e vērtetē. Pēr ndēr,kombētarēt qē do thirren si dēshmitarē ky sistem nuk duhet zbatohet. Pra minimum duhet tē pērjashtohet çdo person qē nuk ēshtē vi kt,imē. Gjithçka qē mund tē bēhet pēr ta bērē numrin e menaxhueshēm, ndryshe do tē kemi vonesē pēr dy vite”, tha Emmerson.“Ēshtē njē proces ku secila palē duhet tē ketē besim qē tē paraqes çēshtjen e vet. Nēse Prokuroria thotē se nuk mund t’ia kesh besēn mbrojtjes, kjo ēshtē pēr tē qeshur. Kam frikēn se gjithçka mund tē rrēzohet sepse gjithçka bazohet nē besi,min mes palēve. Kēto janē kērcēnim pēr bashkēpunimin e dē,shmitarēve”, tha ai.Avokati i Veselit tutje tha se Pro ku,roria ka orkestuar takim me amabsadorēt evropianē pēr çēshtjen e tē akuzuarve, dhe sipas tij kjo ēshtē diçka shokuese.Tutje, ai tha se kēto janē zhvillime tē tmerrshme.

“Sipas tyre ne nuk duhet ta kemi besēn dhe ne jemi njerēz jo tē duhur. Çēshtjet e ngritura nga mbrojtja kundēr Pro ku,rorisē lidhen me deklarata jo tē sakte lidhur me kohē,zgjatjen e procedurave pēr periudhēn para,prake dhe shanset e lirimit paraprak. Pro ku,roria e ka keqorientuar gjy,katēn nē shumē mēnyra. Pro ku,roria ka orkestruar takimin e ambasadorēve evropianē nē lidhje me tē akuzuarit. Kemi pasur zhvillime tē tmerrshme sa i pērket sjelljes sē Pro ku,rorisē. Ēshtē njē shok dhe tronditje se si Pro ku,roria ēshtē lejuar tē sillet. Tē thuash se unē jam njē person se do tē kryeja k rij,m nē pērgatitjen e mbrojtjes ēshtē e turpshme, dhe shembull se si Pro ku,roria ka humbur çdo arsye dhe logjikē dhe ēshtē e dēshpēruar”, tha Emmerson.

Avokati i Kadri Veselit dridh Specialen me kete qe sapo zbuloi – Ja kurthi qe po pergatitet duke e…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *