Askush prej neve nuk i dinte keto gjera te mistershme per “Bondsteelin” amerikan ne Kosove

Gjëra të mistershme që nuk i dinit për ‘BondsteeIin’ amerikan në Kosovë. Kampi Bondsteel është baza kryesore e Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, nën komandën e K FOR-it në Kosovë.

E vendosur në fshatin Sojevë të qytetit të Ferizajt, baza shërben si kryeqendër e NATO-s për Task Forcën Shumë kombëshe të Lindjes – Kjo bazē ēshtē ndērtuar nē Kosovē, pas b0m bardji,mit tē Serbisē kur rajoni ra nēn kontrollin e misionit paqeruajtēs ndērkombētar, dhe ēshtē emēruar sipas veteranit tē Iuftēs sē Ushtrijsē sē ShBA-ve, James Leroy Bondsteel.

Pēr t’ju njohur mē mirē me kētē kamp, Kosova ime ka zgjedh,ur disa fakte qē mund tē mos i keni ditur:

1. Kampi Bondsteel ka njē sipērfaqe prej 3.8 km² tē tokēs dhe ēshtē ndērtuar kryesisht nga kasollet prej druri. Mbi 25 kilometra rrugē tē shtruara bējnē lidhjen e 300 objekteve brenda kampit.

3. Ba za mund tē mbajē deri nē 7000 ushtarē dhe punēson tani pēr tani qindra banorē tē zonēs. Kampi amerikan ofron gjithashtu spitalin mē tē mirē nē Kosovē, njē kishēz tē vogēl, njē stacion poIicor dhe njē qendēr edukimi.

4. Numri i tankeve dhe heIikop,terēve ush tarakē nuk dihet me siguri, por besohet se rreth 20 ra keta tē zeza, njē Apache dhe njē duzinē tan ke e tipit M1A2 Abrams.

5. Nē kampin Bondsteel janē tē punēsuar shumē kosovarē, tē cilēt kryejnē punē tē ndryshme nē kamp. Ata paguhen diku mes 400 dhe 800 eurove, e cila sipas standardeve lokale ēshtē njē shumē e konsiderueshme e tē hollave. Nē tē kaluarēn rreth 2.500 banorē lokalē punonin nē kamp, por tani ka shumē mē pak.

Askush prej neve nuk i dinte keto gjera te mistershme per “Bondsteelin” amerikan ne Kosove – Gazetaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *