Albin Kurti Po Trondit Vendin Me ‘Deshiren’ E Tij: Thaçi Do Doja Te Perballet Me Drejtesine Ne Kosove Per Te Keqijat Qe I Ka Bere Ketu Ne Kosove

Albin Kurti po trondit vendin me ‘deshiren’ e tij: Thaçi do doja te per,ballet me drejtesine ne Kosove per te keqijat qe i ka bere ketu ne Kosove.Kurti: Thaçi do tē doja tē pēr,ballet me drejtēsinē nē Kosovē pēr ko rrup,sio nin qē e ka bērē kētu nē Kosovē.Krye,ministri i Kosovēs, Albin Kurti, nē njē intervistē me zē pēr revistēn online “Monocle” ka thēnē se nē tē ardhmen do tē votonte pēr bashkim me Shqipērinē vetēm nēse do tē kishte njē refe,rendum paqēsor dhe demokratik.“Vetēm nēse do bēhej nē mēnyrē paqēsore dhe demokratike. Kosova dhe Shqipēria janē dy shtete por kemi tē njējtēn gjuhē dhe jemi njē komb. Kur e deklaruam pavarē,sinē, e deklaruam kundēr Serbisē dhe jo kundēr Shqipērisē”, tha Kurti.Kurti ēshtē pyetur edhe pēr marrē,dhēniet me ish-krerēt e UÇK-sē qē po gjh,ykoh,en nē Hagē, pērfshirē Hashim Thaçin dhe se a ēshtē i gēzuar qē ai po gjh,ykohe,t nē njē shtet tjetēr.“Ish-Presidenti Thaçi dēshironte qē nē njē far forme tē mono,polizonte historinē pēr pērfitime politike. Asnjēherē se kam kontestuar kontributin e tyre gjatē Iufj,tēs, dhe unē isha poashtu pjesē e saj, pas Iufj,tēs disa gjēra ndodhēn ku disa udhē,heqēs tē UÇK-sē me fuqi politike filluan tē fitojnē pērfitime materiale dhe idealizmi i tyre devijoi.“Absolutisht jo (nuk i gēzohem gjh,ykim,it tē Thaçit nē Hagē), unē do tē doja qē ata tē pēr,ballen me drejtēsinē nē Kosovē pēr ko rrup,sio nin qē e kanē bērē kētu nē Kosovēs, sepse ata janē kryesisht pēr,gjegjēs pēr privatizimin ab,uzi v dhe tenderomaninē”.

Albin Kurti po trondit vendin me ‘deshiren’ e tij: Thaçi do doja te perballet me drejtesine ne Kosove per te keqijat qe i ka bere ketu ne Kosove – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *