Ala rmi i studiuesve: Koronavirusi një paralajmërim vde kjeprurës, përgatituni për më të keqen! 0

Ala rmi i studiuesve: Koronavirusi një paralajmërim vde kjeprurës, përgatituni për më të keqen!

Koronavirusi i ri, i cili ka përshkuar globin duke infektuar më shumë se 1 milion njerëz, besohet se filloi si kaq shumë pandemi dhe shp ërthime më parë: brenda një kafshe.
Mbartësi i parë i virusit ishte pothuajse me siguri një lakuriq nate, thanë shkencëtarët, ashtu si edhe rasti i Ebolas, SARS-it, MERS-it dhe viruseve më pak të njohura si Nipah dhe Marburg. HIV migroi te njerëzit më shumë se një shekull më parë nga një shimpanze. Gripi A nga zogjtë e egër te derrat e njerëzit. Brejtësit përhapën ethet Lassa në Afrikën Perëndimore. ѕhtур nе fоtоn роѕht kеtiј ѕhkrimi n diqni раmјеn.

Burimi: http://fresh.henaere.net/ala-rmi-i-studiuesve-koronavirusi-nje-paralajmerim-vde-kjeprures-pergatituni-per-me-te-keqen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *