AKTUALITETE Alarm per gjithe Kosoven: Ja kush e deshiron rrezimin e Albin Kurtit. Hallakatet vendi nga plani per kurthin qe po pregaditet per Albinin duke e…

-Dy partitë op,ozitare, Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës kanë paralaj,mëruar se vendi mund të shoqërohet me pro tj,esta masi,ve, me qëllim të rrëzimit të kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.Nga partia e Lumir Abdixhikut është zyrt,ari Bajram Gecaj, i pari që ka kër,kuar që të organ,izohet pro tj,estë gjithëpopullore para Qeverisë së Kosovës, në të cilën do të kërk,ohej shkarkimi i shefit të qeverisë.“Kurti ik! Partitë në pushtet, opozita, shoqëria civile, si dhe qytetarët e vendit, të organizojnë një pro tj,estë të përb,ashkët gjithë-popullore para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës, në të cilën do të kërkohej shkarki,mi i Albin Kurtit, i cili, edhe pse deklarohet politikan i majtë, megji,thatë, ai po sorollatet nëpër resorë luksozë pa qarë kokë për qytetarët e heI,muar. Rrjedhimisht, deri në organizimin e zgjedhjeve, të kërkohet zëvend,ësimi i tij me Besnik Bislimin, i cili u “sakrifikua” në atë masë për ven,din saqë shkoi në komision parlame,ntar drejtpërdrejtë nga klinika, pas trajtimit me infuzion, dhe pastaj edhe udhëhoqi mbledh,jen e kabinetit qeveritar!”, ka thënë Gecaj.

Ndërsa, në një linj,ë me anëtarin e LDK-së, është edhe lideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, që ka kërkuar organizim të qytetarëve për tiketën në vlerë 5 euro, për regjistrimin e veturave.Qeveria e Kosovës ka vend,os një taksë krejtësisht të re, në vle,rë prej 5 euro, në secilën herë që i regjistroni automjetet tuaja. Me këtë vendim përfiton një biznes privat dhe individët e lidhur me të, duke zbraz xhepat e qytetarëve me afro 2 milion euro në vit, të cilat nuk i shkojnë buxhe,tit të shtetit. Qytetarë të nderuar, protestoni. U pro tej,stua për pesë euro taksë për shfrytëzim të Rrugës së Kombit, ndërsa tani, pa asnjë arsye iu me,rren 5 euro për secilin automjet! Protestoni për të drejtat tuaja”, është shp,rehur Haradinaj i AAK-së.Nga Lëvizja Vetëvendosje për gazetën “Bota sot” kanë thënë se përveç struk,turave të ngushta partiake, askush tjetër nuk do t’i bashkohet këtyre thirrjeve për protesta, ngase kanë bërë me dije se qytetarët e Kosovës edhe me tej i kanë të fres,këta të bëmat e PLAN-it.E, njohësit e çështjeve pol,itike shprehen se as LDK-ja e as AAK-ja nuk e kanë asnjë gjasë teorike e as prakt,ike që të rrëzojnë Qeverinë Kurti II, që sipas analistëve ka mbështe,tjen më të madhe që ka pasur një qeveri që nga pasIu,fjta në Kosovë. Gjithashtu, ata kanë paralaj,mëruar se kjo është një rrugë e rëndë për vendin dhe bart rreziqe për të ardhmen e Republikës.

Alarm per gjithe Kosoven: Ja kush e deshiron rrezimin e Albin Kurtit. Hallakatet vendi nga plani per kurthin qe po pregaditet per Albinin duke e… – Online (news308media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *