A sulmon koronavirusi zemrën? Shumë pacientë me COVID-19 kanë dëmtime të muskujve kardiakë dhe po vdesin nga ataku

A sulmon koronavirusi zemrën? Shumë pacientë me COVID-19 kanë dëmtime të muskujve kardiakë dhe po vdesin nga ataku

Coronavirusi nuk su.lmon vetëm mushkëritë dhe traktin respirator por gjithashtu edhe zemrën sipas studimeve të reja.

Mjekët thanë që në ditët e para të përhapjes së pandemisë se pacientët që vuajnë nga sëmundje, përshirë dhe ato kardiake, kanë tendencë që ta marrin virusin më shpejt dhe të sëmuren prej tij.

Por tani ata kanë filluar të dyshojnë se virusi ose komplikimet e tij mund të dëmtojnë vetë muskujt e zemrës.

“Nëse është kështu atëherë punonjësit e kujdesit shëndetësor mund te kenë një front të ri për tu përballur me betejën kundër coronavirusit,”- thanë mjekët për Kaiser Health News.

COVID-19 kryesisht shkakton sëmundje në rrugët e frymëmarrjes.

Ai hyn në trup me anë të disa pikave të vogla të pështymës ose përmes hundës dhe gojës, më pas udhëton thellë nga trakti respirator në mushkëri, duke e dëmtuar atë.

Burimi: https://portaliarena.com/a-sulmon-koronavirusi-zemren-shume-paciente-me-covid-19-kane-demtime-te-muskujve-kardiake-dhe-po-vdesin-nga-ataku/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *