A eshte Kosova ne gjendje te njejte si Ukraina?! Ja fjalet e Sekretarit te NATO-së qe po habit gjithe vendin


A eshte Kosova ne gjendje te njejte si Ukraina?! Ja fjalet e Sekretarit te NATO-sē qe po habit gjithe vendin.NATO refuzon krahasimin e ndēr,hyrjes nē Kosovē me situatēn nē Ukrainē.Sekretari i Pērgjithshēm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ka hedhur poshtē kraha,simet midis ndērhyrjes sē kēsaj Aleance nē Kosovē mē 1999 dhe situatēs aktuale nē Ukrainē.“Ēshtē ide e gabuar se shpēr,bērja e ish-Jugosllavisē nisi me ndēr,hyrjen e NATO-s. NATO atje ndērhyri pēr tē ndalur khri,met nē Kosovē. Nē atē kohē Jugosllavia veçse ishte shpērbērē”, tha Stoltenberg kur u pyet nga gazetarēt nē Bruksel nēse ndērhyrja e Aleancēs mē 1999, pa rezolutē tē Kēshillit tē Sigurimit tē Kombeve tē Bashkuara shkaktoi shpēr,bērjen e Jugosllavisē.Sulmet ajrore tē NATO-s mbi caqet ush ta,rake nisēn mē 24 mars tē vitit 1999 dhe zgjatēn pēr 78 ditē. Kjo ndērhyrje i dha fund Iuf,tēs nē Kosovē.

Kēto komente Stoltenberg i bēri pas njē takimi qē shtetet anētare tē NATO-s zhvilluan nē Bruksel me zyrtarēt rusē, pas ten sio,nimit tē situatēs nē Ukrainē.Moska ka dērguar rreth 100,000 trupa nē kufi me Ukrainēn, qē nga Perēndimi po shihet si pērgatitje pēr njē push,tim tē mundshēm tē Ukrainēs.Rusia po kērkon garanci qē NATO tē ndalē zgjerimin nga lindja si dhe tē tēr,heqē trupat nga shtetet lindore, qē kufizohen me Rusinē.Duke folur pēr kēto kērkesa tē Rusisē, Stoltenberg tha se “NATO, sipas artikullit 5, parimit se suImi ndaj njē shteti anētar ēshtē suIm ndaj tē gjithēve, do tē mbrojē secilin shtet anētar”.NATO pērsēriti qēndrimin se secili shtet sovran ka tē drejtēn qē tē zgjedh,ē vetē nēse dēshiron tē anētarēsohet nē kētē Aleancē ush ta,rake, teksa Moska po insiston qē Ukraina tē mos bēhet pjesē e kēsaj Aleance, duke e cilēsuar njē gjē tē tillē si “vijē tē kuqe”.Nē pyetjet nēse me dērgimin e ar ma,timit nē Ukrainē ndihmon nē uljen e ten sio,neve, Stoltenberg hodhi pērgjegjēsinē te Rusia pēr pēr,shkallēzimin e situatēs.“Ukraina ēshtē njē shtet sovran dhe ka tē drejtē tē mbrohet. Rusia ēshtē ndēr fuqitē mē tē mēdha nē Evropē, fuqi bēr,thamore. Ajo tashmē e ka pērdorur forcēn ush ta,rake kundēr Ukrainēs dhe ka oku,puar dhe aneksuar terri,tor tē Ukrainēs. Tē fajēsosh Ukrainēn ēshtē pērmbysje e plotē e tē vērtetēs dhe gjērave. Rusia ēshtē ajo e cila edhe sot kērcēnon duke grumbulluar forcat nē kufi me Ukrainēn. Prandaj ēshtē e rēndēsishme qē Rusia tē ulē tensionet. Disa shtete tē NATO-s duan tē ndihmojnē Ukrainēn qē ajo tē realizojē tē drejtēn e saj pēr vetē,mbrojtje”, tha Stoltenberg.NATO i ka cilēsuar si “serioze dhe tē drejt,pērdrejta” bisedimet qē zhvilloi nē Bruksel me zyrtarēt rusē.

A eshte Kosova ne gjendje te njejte si Ukraina?! Ja fjalet e Sekretarit te NATO-së qe po habit gjithe vendin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *