Βëri **Ks Me Një DeΙfin, Rrëfehet Grυaja Që U Bë Pjesë E Studimit Shkencor : Ai Më Κίshte Qεjf Dhe…

 

SHBA– Margaret Howe Lovatt ishte vetëm 20 vjeçe kur filloi punën në një lab orator me qëllimin për të kuptuar delfinët dhe për t’i mësuar ata të flasin. Ajo i kishte dashur kafshët që kur ishte një vajzë e vogël.Margaret ngjalli një mag jepsje gjatë gjithë jetës me kafshët dhe mënyrën sesi ata komunikojnë dhe kjo e çoi që ajo të bëhej pjesë kryesore e një eksperimenti të financuar nga NASA në vitet 1960.

Në dallim nga shumica e fëmijëve, Margaret u rrit duke ëndërruar se një ditë do të komunikonte me kafshët. Ëndrra e saj u realizuan në Krishtlindjen e vitit 1963, kur ajo po jetonte në ishullin Karaibe të St Thomas. Kunati i Margaret përmendi se kishte një labo rator sekret në një skaj të ishullit, ku ata po kryenin ekper imente me delfinët. Gregory Bateson ishte drejtori i labo ratorit dhe u mahnit menjëherë nga gruaja e re dhe i tha asaj se dëshironte të përfshihej dhe të bënte gjithçka që mund të ndihmonte.Margaret Lovatt me delfinin Petter.

Ai e lejoi Margaret të vëzhgonte delfinët dhe të shkruante gjithçka që ajo vëzhgoi, pavarësisht se nuk pati trajnim shken cor, ajo ishte e aftë për të zbuluar sjelljet e kafshëve dhe vendi i saj në stu dim ishte i siguruar. Kur Margaret takoi për herë të parë tr eshen e delfinëve ata ishin vendosur në një pishinë deti poshtë labora torit, ku mund të vëzhgoheshin çdo ditë.

Βëri **Ks Me Një DeΙfin, Rrëfehet Grυaja Që U Bë Pjesë E Studimit Shkencor : Ai Më Κίshte Qεjf Dhe… – Shqiperia (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *